Izjava o privatnosti i sigurnosti

Inteo trgovina j.d.o.o. kao vlasnik ovih Internet stranica vrlo ozbiljno shvaća zaštitu Vaših osobnih podataka.

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, tvrtka:

Inteo trgovina j.d.o.o.
Petkov breg 42, 10450 Jastrebarsko
OIB: 45007821045

se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe i ostalih kontakt formi, te ih neće prosljeđivati trećim stranama i svojim poslovnim partnerima, radi čega je izradila ovu Izjavu o privatnosti i sigurnosti.

Izjava o privatnosti i sigurnosti je jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Izjava o privatnosti i sigurnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

Izjava o privatnosti i sigurnosti temelji se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.

Izjava o privatnosti i sigurnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. pri čemu je cilj Izjave na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti tvrtki Inteo trgovina j.d.o.o. sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

Za obradu osobnih podataka odgovorna je tvrtka:

Inteo trgovina j.d.o.o.
Petkov breg 42, 10450 Jastrebarsko
OIB: 45007821045

Kontakt podaci osobe odgovorne za zaštitu i upravljanje osobnim podacima: 091/505-1764, [email protected]

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se može nedvojbeno utvrditi identitet kupca. Prema tome prikupljamo sljedeće osobne podatke:

  • Ime i prezime
  • Adresa stanovanja (ulica, mjesto i grad)
  • Kontakt broj telefona i/ili mobitela
  • Kontakt e-mail adresu

Navedene osobne podatke tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. obrađuje i arhivira u svome sjedištu koje je navedeno u ovoj Izjavi, u Republici Hrvatskoj.

Pri tome ne prikupljamo sljedeće podatke:

  • OIB fizičke osobe
  • Datum rođenja
  • Spol
  • Ostale podatke iz osobne iskaznice fizičke osobe
  • Podatke o bankovnom računu i broju kreditne/debitne kartice fizičkih osoba
  • Podatke o navikama korisnika, odnosno kupaca

Inteo trgovina j.d.o.o. se obvezuje da neće dostavljati niti otkriti osobne podatke kupaca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje pravnih obveza. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Inteo trgovina j.d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti svojih korisnika i kupaca.

Inteo trgovina j.d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza/narudžbi, koji su navedeni.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Inteo trgovina j.d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti, a ne uključuju nikakav oblik osobnih podataka.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti tvrtku Inteo trgovina j.d.o.o. U slučaju ne prijavljenih promjena unesenih podataka, Inteo trgovina j.d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe, odnosno isporuke proizvoda.

Načini prikupljanja osnovnih osobnih podataka

  1. Izravno od strane naših korisnika, odnosno kupaca prilikom prijave i registracije, odnosno kupnje proizvoda preko naših stranica i slanja upita kroz kontakt forme kako bi pružili pravovremenu uslugu i omogućili provođenje narudžbi ostvarenih preko naših web stranica,
  2. Iz drugih izvora, poput sajamskih događanja i promocija i to isključivo osnovne osobne podatke korisnika koji su izrazili interes u navedene usluge te dali jasnu i izričitu privolu za prikupljanje navedenih osobnih podataka.

Svrha prikupljanja osnovnih osobnih podataka

  1. Ispunjavanje ugovornih obveza
  2. Ispunjavanje zakonskih obveza
  3. Izravna promidžba korisnicima koji su iskazali interes te dali privolu za marketinšku komunikaciju te promidžba prema postojećim kupcima u svrhu održavanje kvalitete proizvoda i pravovremenog informiranja o posebnim uvjetima – a s ciljem kako bi korisnik mogao dobiti točne i precizne obavijesti koje odgovaraju njegovim željama iskazanim posjetom na ove stranice.
  4. Interne svrhe – tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. koristi navedene osnovne osobne podatke isključivo za potrebu vlastite evidencije, a u svrhu zaštite korisnika

Podaci potencijalnih kupaca – korisnika

Tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. prikuplja podatke o potencijalnim korisnicima, a sa svrhom da ih se uz danu privolu pravovremeno i precizno informira o aktualnim posebnim ponudama i akcijama, isključivo u usluge za koje su potencijalni kupci izrazili interes. U navedenu svrhu prikupljamo isključivo osnovne osobne podatke (ime i prezime, kontakt broj telefona, kontakt e-mail te proizvod u koji je iskazan interes)

Potraživanje spremljenih osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku može zatražiti ispis svih osobnih podataka koje tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. prikuplja i obrađuje u svrhu pružanja boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva slanjem upita za potraživanje ispisa spremljenih osobnih podataka na e-mail adresu [email protected].

Vremensko čuvanje i obrada osnovnih osobnih podataka

Osnovni osobni podaci kupaca/korisnika čuvaju se tijekom čitavog perioda korištenja naših stranica i usluga, a sve do trenutka kada je kupac izričito i jasno naveo da više nije korisnik Inteo trgovina usluga ili iskaže pravo na zaborav.

Osnovni osobni podaci potencijalnih kupaca, odnosno korisnika čuvaju se najčešće 3 mjeseca od trenutka prikupljanja navedenih osnovnih osobnih podataka, ili kraće ukoliko korisnik prije iskaže pravo na zaborav.

Pravo na zaborav

Inteo trgovina j.d.o.o. informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe i svrhu održavanja kvalitete proizvoda.

Ukoliko želite brisanje navedenih osnovnih podataka iz naše baze pošaljite nam zahtjev za iskorištenjem prava na zaborav podataka na [email protected].

Pravo na ulaganje prigovora

Korisnik i/ili kupac ima pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega ako se podaci obrađuju za potrebe legitimnog interesa voditelja obrade. U tom slučaju će tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. kao voditelj obrade, prestati obrađivati osobne podatke, osim ako dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu osobnih podataka u odnosu na prava korisnika i/ili kupca, odnosno u slučaju kada obrada podataka služi radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Ukoliko se osnovni osobni podaci korisnika i/ili kupca obrađuju za potrebe izravnog marketinga, korisnik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga, osobito ako se osnovni osobni podaci koriste u svrhu izrade profila.

Korisnik može uložiti prigovor slanjem upita, odnosno prigovora na [email protected]

Odgovornost

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu internet stranicu pod te na sve stranice unutar web lokacije inteo-trgovina.hr, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi našim domenama, za čije stranice nismo nadležni niti odgovorni te za koje stranice ne prikupljamo i ne obrađujemo podatke korisnika.

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Inteo trgovina j.d.o.o. neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to korisnik nije izričito pristao, odnosno dao svoju privolu.

Kolačići

Kako bi naše web stranice radile pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva korištenja i kvalitete usluge, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što je kolačić (cookie)?

Kolačić (engl. cookie) je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići se ne mogu dodijeliti određenoj osobi i ne sadrže osobne podatke.

Vrste kolačića na ovim Internet stranicama

  1. Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu)
  2. Trajni kolačići (Persistent cookies)– ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Kako onemogućiti kolačiće?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom). Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

U svrhu omogućavanja najbolje kvalitete usluge i pravilnog rada ovih Internet stranica, preporučujemo da kolačiće ostavite uključenima.

Izmjene i dopune Izjave o privatnosti i sigurnosti

Tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ovu Izjavu u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranim osobama i korisnicima da redovito provjeravaju sadržaj ove Izjave radi informiranosti oko ažurnog sadržaja Izjave o privatnosti i sigurnosti.

Načelo pravednosti

Tvrtka Inteo trgovina j.d.o.o. se u svome poslovanju pridržava pravednosti i iskrenosti u svakom vidu interakcije s korisnicima (potencijalnim kupcima) te kupcima svojih proizvoda i usluga najveći naglasak stavlja na održavanje kvalitete usluge.

U Zagrebu, prosinac 2020. godine

Inteo trgovina j.d.o.o.